03 oktober /
SBF_Fitention 2022 LR-1243

Pijnklachten en dry needling

Heeft u pijnklachten dan kan het zijn dat u in uw spieren één of meerdere triggerpoints heeft. Dry Needling kan hierbij helpen!

Een triggerpoint is een verharding oftewel knoop in een spier die, naast de lokale drukpijn, vaak ook een gerefereerde pijn veroorzaakt (pijn elders in het lichaam). Deze triggerpoint kan de fysio- of manueeltherapeut opheffen door het gebruik van dry needling.

Dry needling

Dry Needling methode

Dry needling is een veilige behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief en langdurig ontspannen. Deze methode is overgekomen uit Canada en wordt al enkele jaren gebruikt binnen de reguliere fysiotherapie. Door het prikken van een dun naaldje in de spier kan deze sneller en dus ook van binnenuit dieper ontspannen. Bij deze methode gebruikt de therapeut een droge (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Triggerpoints

Het naaldje wordt door de huid in de spier geprikt. Het prikken door de huid heen is niet pijnlijk. Wanneer de naald in de triggerpoint komt, voelt dit mogelijk wat zeurend aan.

Het doel is om de triggerpoint aan te prikken, waardoor u een korte aanspanning van de spier kan voelen. Dit is te vergelijken met het gevoel van een kortdurende lichte kramp. Hierna ontspant de spier zich direct, waarna de spier vaak direct al losser en flexibeler aanvoelt.

Om het verkregen effect te behouden in de dagen na de behandeling krijgt u van de fysio- of manueel therapeut specifieke oefeningen mee.

Wanneer dry needling?

  • hoofdpijn
  • nekklachten
  • schouderklachten
  • tenniselleboog
  • lage rugklachten

Kosten

Dry needling is een onderdeel van een fysiotherapeutische of manueel therapeutische behandeling, waardoor er geen extra kosten aan verbonden zijn.  Bent u aanvullend verzekerd, dan worden dus ook deze behandelingen vergoed door uw zorgverzekering.

Afspraak maken

Wilt u zelf ervaren wat deze methode voor u kan betekenen?  Maak dan een afspraak met één van onze fysiotherapeuten. U kunt zonder verwijzing van uw huisarts direct bij ons terecht.

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak