19 mei /
PT

Wat is HIIT?

Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) is de laatste jaren steeds populairder geworden, en met reden. Dit type training omvat korte momenten van intense oefeningen, gevolgd door periodes van rust of actief herstel. HIIT is een effectieve manier gebleken om de cardiovasculaire conditie te verbeteren, vet te verbranden en spieren op te bouwen.

Een van de belangrijkste voordelen van HIIT is dat het in relatief korte tijd kan worden gedaan. Een typische HIIT-training kan 10 tot 30 minuten duren, waardoor het een goede optie is voor mensen die weinig tijd hebben maar toch een goede training willen doen. En omdat er korte momenten van intense oefening zijn kan het een geweldige manier zijn om de cardiovasculaire conditie te verbeteren zonder uren op de loopband of de crosstrainer door te brengen.

Battle rope Dynamic Impact

Vet verbranden en spieren opbouwen

Een ander voordeel van HIIT is dat je er meer vet mee kunt verbranden dan met traditionele cardio. Dit komt omdat deze workouts meestal bestaan uit perioden van intensieve training, gevolgd door perioden van rust of actief herstel. Van dit type training is aangetoond dat het de productie van menselijk groeihormoon (HGH) verhoogt, wat het lichaam kan helpen vet te verbranden en spieren op te bouwen.

Naast de voordelen van vetverbranding kunnen deze trainingen je ook helpen spieren op te bouwen. Dit komt omdat de intense oefeningen bij zo’n training de spiergroei kunnen stimuleren. Omdat HIIT trainingen meestal worden gedaan met lichaamsgewicht oefeningen of lichte gewichten kunnen ze een geweldige manier zijn om het spieruithoudingsvermogen te verbeteren zonder je gewrichten te veel te belasten.

Iedereen kan een HIIT training doen

Een van de geweldige dingen van HIIT is dat het overal kan worden gedaan met weinig tot geen apparatuur. Lichaamsgewichtoefeningen zoals squats, lunges, push-ups en burpees kunnen allemaal worden opgenomen in een workout. Daarnaast kunnen oefeningen als jumping jacks, high knees en mountain climbers worden gedaan om je hartslag omhoog te krijgen en calorieën te verbranden.

Kortom, intervaltraining met hoge intensiteit is een geweldige manier om de cardiovasculaire conditie te verbeteren, vet te verbranden en spieren op te bouwen. Het kan worden gedaan in een relatief korte tijd, en kan overal worden gedaan met weinig tot geen apparatuur. Als je je trainingsroutine wilt veranderen en meer uit je trainingen wilt halen, probeer HIIT dan eens. Bij Fitention kan dit in de vorm van Personal Training of tijdens een groepslesje.

Vraag een gratis proefles aan

Gratis proefles