SBF_Fitention 2022 LR-1243

Dry
needling

Gespannen spieren kunnen nu effectief behandeld worden door een behandeling met dry needling. Door middel van een speciale techniek worden de pijnlijke en gespannen spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Bij Fitention Fysiotherapie kun je terecht voor dry needling in Harderwijk.

Trigger point behandeling

Er worden bij deze dry needling methode ‘droge’ naaldjes gebruikt welke de fysio in een mogelijk trigger point prikt.  Door het aanprikken van zo’n trigger point verdwijnt deze. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Een zogenoemde trigger point is een verhard en drukpijnlijk punt in een gespannen spier.

Wanneer dit punt een actief triggerpoint is, dan geeft dit doorgaans een lokale maar ook een uitstralende pijn elders in je lichaam. Dit noemen wij dan een gerefereerde pijn. Dit kan zorgen voor hinderlijke en aanhoudende pijnklachten in het dagelijks functioneren.

SBF_Fitention 2022 LR-1419

Het resultaat van dry needling

Tijdens de behandeling zoekt de fysiotherapeut eerst een trigger point op in de pijnlijke spieren. Deze wordt na het schoonmaken van de huid aangeprikt met een dun naaldje. Het prikje door de huid voel je bijna niet. Wanneer de naald in het trigger point komt, dan kan je een lokale drukpijn en mogelijk ook een soort kramp gevoel. Deze kramp noemen wij een twitch. Hoe meer van deze reacties van de spier op de naald hoe beter het effect zal zijn van de behandeling.

Na de behandeling kan de spier wat vermoeid en stijf aanvoelen. Vaak trekt dit na enkele uren weg en voel je een duidelijk afgenomen spierspanning en ervaar je vermindering van je pijnklachten. Je krijgt van de fysio doorgaans oefeningen uitgelegd om zelf het verkregen effect te behouden.

De behandeling door middel van dry needling is een onderdeel van de normale fysio– of manueel therapeutische behandeling bij onze praktijken in Drielanden en Stadswei Harderwijk. Aan deze behandeling zijn dus geen extra kosten verbonden.

SBF_Fitention 2022 LR-1243-2

De klachten

Dry needling word vaak toegepast bij bijvoorbeeld de volgende klachten:

  • nek- en hoofdpijnklachten
  • stijve spieren en gewrichten
  • tenniselleboog
  • rugklachten
  • heupklachten
  • langdurige overbelasting
  • klachten van de kuit en/of achillespees

Door het te verkrijgen effect van dry needling komen er steeds meer aanmeldingen via verwijzers / specialisten met de vraag om onze behandeling toe te passen. Hierdoor zien wij dus ook patiënten vanuit de omgeving Harderwijk komen zoals bijvoorbeeld Ermelo, Putten, Zeewolde, en Nijkerk.

Dry needling in Harderwijk

Heb jij vaak last van triggerpoints in je spieren, met als gevolg stijve spieren, pijnklachten of hoofdpijn? Dan kun je bij Fitention terecht voor dry needling in Harderwijk. Via de knop hieronder kun je gemakkelijk online een afspraak met onze fysiotherapeuten plannen. Onze triggerpoint behandeling helpt jou van je pijnklachten af!

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak