WJF_8971

Medical
taping

Medical Taping is een behandelmethode die veel wordt toegepast in de fysiotherapie bij uiteenlopende klachten, waaronder rug-, nek, schouder- en bekkenklachten. Onze fysiotherapeuten in Drielanden Harderwijk zijn gespecialiseerd in het toepassen en aanbrengen van medical tape.

De werking van medical tape

Maar hoe werkt medical taping? Door de elastische werking van het tape, kan het ondersteuning / sturing bieden voor instabiele of hypermobiele gewrichten. Tevens geeft het een afname van spierspanning bij overbelaste spiergroepen. Het voordeel van medical tape is dat het ontwikkeld is om te gebruiken in het dagelijks leven, maar ook tijdens het sporten. Het tape kan dus tegen vocht en blijft zelfs na het douchen nog goed zitten.

pexels-maksim-goncharenok-6094048

Medical taping bij hooikoorts

Medical Taping kan zelfs een oplossing bieden bij hooikoorts. Het tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee uitgevoerde wetenschappelijke inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) dat 84% van de patiënten een flinke verlichting ervaart van de hooikoorts klachten door medical taping. Het tape wordt dan in totaal 2-3 maal aangebracht op de huid van je rug.

Uit onderzoek is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar kan zijn. Door een tweede tape na één week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van het resultaat na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. De daling bij een derde tape is echter minder. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen.

Omdat het aanbrengen van het tape niet valt onder een reguliere fysio– of manueel therapeutische (deel) behandeling zijn hier wel enige kosten aan verbonden.

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak