SBF_Fitention 2022 LR-1419

Fysio
revalidatie
met COPD

Heb je de diagnose COPD en wil je aan de slag om je conditie te verbeteren en je spierkracht te vergroten? Of wil je misschien beter leren omgaan met je longaandoening? Bij Fitention Fysiotherapie in Harderwijk ben je aan het juiste adres!

COPD fysiotherapie in Harderwijk

Onze fysiotherapeut Jens heeft meerdere specialisaties gevolgd in longaandoeningen en is hiermee zelfs aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Via dit zorgnet zijn er korte lijntjes met de medisch specialisten en zijn al onze behandelmethodes altijd up-to-date met de nieuwste inzichten op het gebied van longrevalidatie.

We beginnen altijd met een intakegesprek om elkaar beter te leren kennen en je wensen/doelstellingen te bespreken. Na dit gesprek zullen we wat testen afnemen om te bepalen waar je staat en aan de hand van deze resultaten bepalen we het behandeltraject.

Onze praktijk is voorzien van alle materialen om maatwerk te leveren. Daarnaast hechten we zeer veel waarde aan een prettige en rustige sfeer in de praktijk zodat men in alle gemak de oefeningen kan doen.

Op naar een betere conditie, sterker lichaam, verbeterde ademhalingstechniek en meer energie voor de dagelijkse bezigheden!

Vrij fitness met begeleiding

Alleen of met anderen revalideren

We vinden het belangrijk dat je jezelf zoveel mogelijk op je gemak voelt in de praktijk. Daarom bieden we de mogelijkheid om zowel in groepsverband als individueel begeleid te worden. Het voordeel van een groep is wel dat je kunt leren hoe anderen met hun aandoening omgaan en dat je ervaringen kunt delen. Wil je echter liever individueel aan de slag, dan is dit ook geen enkel probleem. In overleg met onze therapeuten kunnen we jou de beste revalidatie bij COPD bieden.

Referentie COPD patiënt

Deze referentie is geschreven door COPD patiënt Ineke:

Wanneer je longen onherstelbaar “kapot” zijn en je vast besloten bent om toch in elk geval je conditie op peil te brengen en/of te houden en je spierkracht te versterken kun je fysiek en mentaal wel wat hulp gebruiken. Ik werd getriggerd door het enthousiaste, positieve verhaal van Jens op zijn website en besloot hem een bericht te sturen. Mijn conditie en spierkracht hadden ondanks de nodige inspanning gedurende de corona-tijd en ziekte toch wel een forse achteruitgang laten zien.

Het werd een haast wanhopige mail. Zou het nog goed komen met mij en mijn longen? Jens ging na een plezierig intakegesprek waarin hij goed luisterde en de juiste vragen stelde, de uitdaging met mij aan. Mede door zijn groot empathisch vermogen en flexibele instelling, de deskundigheid en de opgewekte vriendelijke sfeer in de oefenzaal (en die van zijn collegae), de stimulerende en motiverende kracht maar juist en vooral ook het gebruik van de rem hebben mij veel gebracht. Langzaamaan herwon ik weer vertrouwen in mijn lichaam, kreeg ik inzicht in de samenwerking tussen de fysieke en mentale kant.

Fijn om te merken dat Jens zichzelf blijft scholen om jou nog beter te kunnen helpen. Jens verkoopt geen kunstje, Jens is oprecht in zijn drive om jou te helpen. Bij Jens faal je nooit ook als je lijf gewoon een dag niet wil meewerken. Volgende keer proberen we het gewoon weer.

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak