Fysiotherapie benen

Fysio voor
knieklachten
Harderwijk

Ervaar je pijn tijdens het belasten van je knie en lijkt het maar niet over te gaan? Of heeft zich een ongelukkig moment voorgedaan waarin je acuut knieklachten hebt opgelopen? Wellicht kunnen onze fysiotherapeuten je verder helpen.

Onze knieën worden dagelijks ontzettend veel belast dus een klacht of blessure is al snel heel vervelend en kan je zelfs beperken in je doen en laten. Toch zijn veel van deze klachten te verhelpen met behulp van de fysiotherapeut. Bij Fitention Fysiotherapie kunnen wij een behandeling op maat bieden!

Acuut knie letsel

Heb je tijdens het sporten, werken of andere activiteiten een onnatuurlijke beweging gemaakt waardoor je nu plotseling veel pijn, instabiliteit of stijfheid ervaart?

BELANGRIJK: Ervaar je ontzettend veel pijn, lijkt je knie volledig onstabiel, is er ongelofelijke veel zwelling en/of blauwe plekken of lijkt zelfs de stand van je knie anders te zijn. Neem dan direct contact op met de eerste hulp of je huisarts.

Wanneer je knie nog niet is onderzocht door een medisch specialist, huisarts of fysiotherapeut proberen we eerst uit te sluiten of er geen ernstig letsel is. Wanneer dit niet het geval is onderzoeken we de knie om vast te stellen wat de oorzaak van je klachten is en bepalen we samen het behandelplan. Hiermee willen we het helingsproces optimaal laten verlopen en natuurlijk zorgen dat je jouw gewenste activiteiten zo snel mogelijk weer kunt hervatten.

Fysiotherapie benen

Fysio bij voorste kruisband blessure

Ben je specifiek op zoek naar revalidatie na een voorste kruisband blessure? Hiervoor ben je bij onze fysiotherapeuten aan het juiste adres.

Over de revalidatie van een voorste kruisband hebben we een aparte pagina geschreven. Je vindt hem door op deze link te klikken.

SBF_Fitention 2022 LR-1328

Revalideren bij een Total Knee Prothese

Heb je onlangs een nieuwe (of gedeeltelijke) kunstknie gekregen en zoek je een praktijk om te ondersteunen bij de revalidatie? Klik op deze link om te lezen hoe we je hierbij kunnen helpen.

Langdurige knie klachten

Ervaar je nu al voor langere tijd knieklachten die maar niet vanzelf over lijken te gaan?
Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen de klachten te verminderen en het liefst ook de oorzaak van je klachten weg te nemen.

De eerste stap is natuurlijk dat je snel wat minder klachten ervaart. Hiervoor kunnen we bijvoorbeeld de knie tapen of mobiliseren. Maar wat ons betreft zijn we er dan nog niet!
Hierna is het namelijk van belang dat we de oorzaak van de klachten gaan achterhalen en aanpakken.

Oorzaken van langdurige knieklachten

Knieklachten hebben zeer uiteenlopende mogelijke oorzaken en onze fysiotherapeuten kunnen je helpen zoeken naar de oorzaak van je klachten. Denk bijvoorbeeld aan spierkracht, stabiliteit, manier van bewegen, correct schoeisel dat past bij je dagelijkse activiteiten of dat er misschien sprake is van overbelasting.

Zodra we ook de oorzaak van je klachten hebben gevonden en aangepakt, is het risico op terugkerende klachten pas echt kleiner geworden. Dat wil toch iedereen?

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak