SBF_Fitention 2022 LR-1328

Revalideren
bij een 
knieprothese

Heeft u onlangs een kunstknie ontvangen? En bent u op zoek naar een ervaren fysiotherapeut die u kan helpen bij de revalidatie? Of staat u op de lijst voor een knie prothese en wilt u alvast zorgen dat u topfit de operatie ingaat? Lees dan verder hoe Fitention Fysiotherapie kan helpen.

Steeds meer mensen moeten eraan geloven. Na een periode waarin het nog wel redelijk ging is het moment daar gekomen dat de pijn te heftig werd en de activiteiten steeds beperkter werden. Een Total Knee Prothese (TKP) is een zeer goede oplossing voor minder pijn en meer lichamelijke activiteit.

Behandeltraject voor een nieuwe knie

Na de operatie blijft u doorgaans 2 à 3 dagen in het ziekenhuis of de kliniek. Hierbij wordt u geïnstrueerd over de eerste fase van de knie revalidatie en leren ze u het correct gebruik van krukken en andere hulpmiddelen.

Nadat u bent ontslagen uit het ziekenhuis of de kliniek kunt u bij ons terecht voor het verdere traject. Samen gaan we ervoor zorgen dat de bewegelijkheid in het gewricht terugkomt, gaan we de spierkracht en stabiliteit trainen en gaan we u helpen alle gewenste dagelijkse activiteiten weer te hervatten.

Fysiotherapie benen

Fysiotherapie voorafgaand aan een TKP

Het is niet noodzakelijk maar wel erg handig om voorafgaand aan de ingreep al even langs te komen voor een intakegesprek. Zo kunnen we alvast even kennismaken, uw wensen en doelstellingen bespreken en krijgen wij een beeld van uw status vóór de knie prothese operatie.

We adviseren ook altijd om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. Dit vergroot de kans op een soepele revalidatie aanzienlijk. Ook voor dit traject kunnen we u optimaal ondersteunen.

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak