Fysiotherapie rug

Revalidatie bij
lage rugklachten

Lage rugklachten komen erg veel voor. Ongeveer 80%-85% van de mensen krijgt ooit eens te maken met pijn in de lage rug. Deze klachten kunnen plotseling ontstaan of langzaam steeds erger worden. De pijn kan zeurend, brandend, scherp of stekend van aard zijn. Doorgaans ervaren mensen de pijn lokaal in de lage rug maar de klachten kunnen ook uitstralen naar de billen of benen. De soms heftige pijn kan ervoor zorgen dat het bewegen moeilijk wordt.

Bij Fitention Fysiotherapie kunnen wij rugklachten behandelen. Hieronder lees je meer over revalidatie bij lage rugklachten en hoe wij jou een passend traject kunnen bieden.

Zo behandelen wij de rugklachten:

Een behandeling door een van onze therapeuten kan snel verlichting geven bij lage rugklachten. Onze therapeuten zijn opgeleid tot een expert op het gebied van diagnostiek en behandeling van stoornissen in de wervelkolom. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de behandeling door een fysio- of een manueel therapeut bij acute lage rugpijn kan bijdragen aan een snel herstel.

De behandeling zorgt voor afname van pijn en tevens een toename van de beweeglijkheid van de wervelkolom. Deze behandeling kan bestaan uit lokale behandeltechnieken zoals mobilisaties of manipulaties van het betreffende probleemgebied. De combinatie met oefentherapie kan zorgen voor een betere lokale belastbaarheid van de lage rug. Dit om recidiverende klachten te voorkomen.

Fysiotherapie rug

Tips om lage rugklachten te voorkomen

  • Blijf voldoende afwisselend bewegen
  • Neem indien nodig pijnstillers om gemakkelijker te kunnen bewegen
  • Niet te lang statische houdingen aannemen zoals stil zitten of staan
  • Voorzichtig met zwaar tillen
  • Voorkomen van overgewicht
  • Zorg voor voldoende nachtrust
  • Drink voldoende water
  • Gezonde voeding
  • Versterken van de rugspieren (CORE)

Lage rugklachten behandelen in Harderwijk

Heb jij al een tijdje last van lage rugklachten en wil je nu eindelijk eens een blijvende oplossing? Kom naar onze fysiotherapie praktijk in Harderwijk en wij behandelen jou om pijnklachten te verminderen. Revalidatie bij rugklachten verhoogt jouw kwaliteit van leven. Maak via de knop hieronder online een afspraak!

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak