SBF_Fitention 2022 LR-1419

Fysiotherapie
bij etalagebenen

Tijdens het lopen gebruik je de spieren in de benen. Deze spieren worden tijdens aanspanning voorzien van zuurstof. De zuurstofvoorziening verloopt via het bloed. De toevoer van zuurstofrijk bloed is hierbij dus van belang. Bij etalagebenen (claudicatio intermittens) is deze toevoer verminderd. Door aderverkalking in de slagaders ontstaat er een vernauwing.

Hierdoor komt er te weinig zuurstof in de beenspieren tijdens het lopen. Je kunt hierdoor dan pijn en/of kramp ervaren in de beenspieren. Wanneer je even stil gaat staan neemt de pijn in de benen af omdat het zuurstoftekort weer kan worden aangevuld. Bij Fitention Fysiotherapie bieden we looptherapie op maat.

Zo gaan we te werk bij etalagebenen

Na aanmelding bij ons starten we met een uitgebreid intake gesprek, waarin wij duidelijk in kaart brengen wat jouw huidige klachten zijn en samen stellen we trainingsdoelen op. Er wordt een nulmeting gedaan d.m.v. een test op de loopband. Vervolgens stellen wij samen met jou een persoonlijk trainingsschema op. Tijdens de trainingsperiode doe je regelmatig de looptest opnieuw om de vorderingen bij te houden.

De training richt zich op het verbeteren van jouw looptechniek, het vergroten van de maximale loopafstand en het verbeteren van spierkracht en conditie. De eerste weken begeleiden wij je zeer intensief in onze fysio praktijk. Je komt dan zelfs 3 keer in de week trainen samen met onze specialist Emmy. Daarna wordt de begeleiding langzaam afgebouwd en ga je steeds meer zelfstandig trainen. Het blijft belangrijk dat je elke dag veel beweegt en meerdere keren per dag loopt zoals je tijdens de training hebt geleerd.

Daarnaast is een gezonde leefstijl zeer belangrijk. Roken, overgewicht, te weinig beweging en ongezonde voeding zijn risicofactoren voor PAV. Wij zullen je hierbij begeleiden en duidelijke praktische tips en handvaten aanbieden. Etalage benen? Kom in beweging en loop bij Fitention Fysiotherapie in Drielanden Harderwijk binnen. Wij staan voor je klaar en gaan samen met jou werken aan positieve gezondheid.

SBF_Fitention 2022 LR-1328

Professionele behandeling

Wij kunnen jou helpen bij etalagebenen. Bij ons kun je terecht voor gesuperviseerde looptraining en leefstijlbegeleiding. Dit is een intensief fysiotherapeutisch traject van 1 jaar. Samen werken wij toe naar een afname van beperkingen in jouw dagelijks leven. De loopafstand wordt weer vergroot en je zal minder pijnklachten ervaren. Doordat wij tijdens het traject niet alleen richten op de klachten in de benen, maar ook op jouw leefstijl, ga je een positief effect ervaren op de algehele gezondheid.

Onze praktijk in Drielanden Harderwijk is aangesloten bij Chronisch Zorgnet, een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Dit netwerk streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland. Hierdoor behandelen wij ook mensen vanuit de omgeving zoals bijvoorbeeld Ermelo, Putten, Zeewolde en Nijkerk.

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak