Fysiotherapie nek

Fysiotherapie
bij klachten
aan de nek

‘s Ochtends wakker worden met een stijve nek of te lang achter de laptop of tablet werken en dan de stijfheid en pijn zo de nek in voelen trekken. Veel mensen herkennen dit vervelende gevoel wel. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland melden zich per jaar met rug- of nek klachten bij de huisarts. Bij Fitention Fysiotherapie in Harderwijk kunnen we jouw nekklachten behandelen!

Wat is nekpijn en wat kun je er aan doen?

Een scheut van pijn in de nek tijdens het draaien van het hoofd kan een behoorlijke last zijn in het dagelijks functioneren. Denk maar eens aan de momenten tijdens het autorijden of op de fiets. Echter kan je ook veel pijn of beperkingen ondervinden tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden of zelfs met het slapen. Dit is behoorlijk hinderlijk.

Nekpijn is wereldwijd de op drie na grootste categorie van klachten van het bewegingsapparaat. De meeste mensen (circa 70%) ervaren tijdens hun leven een vorm van nekpijn, hoewel deze meestal niet of nauwelijks interfereert met activiteiten in het dagelijks leven. Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking zoekt er op enig moment (para)medische zorg voor.

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van nekklachten, maar in de meeste gevallen is er geen medische oorzaak te herleiden. Nekpijn betekent dan ook niet dat de nek beschadigd is, maar wel dat de nek gevoelig is. Veelal vermindert de pijn vanzelf weer.

Pijnklachten vanuit de nek kunnen ook hoofdpijn of duizeligheid veroorzaken. Deze hoofdpijn is dan doorgaans verklaarbaar vanuit de spieren in de nek, maar ook vanuit de wervelkolom zelf.  Wanneer er een verminderde mobiliteit van de nekwervels ontstaat kan de manueel therapeut dit snel en effectief behandelen.

Het verminderen van de spierspanning in de nek kan middels dry needling en rekoefeningen goed verholpen worden. Om te zorgen dat je klachtenvrij blijft, is het versterken van de spieren in de nek en rug zeer aan te raden.

Fysiotherapie nek

Enkele tips om nek klachten te voorkomen.

  • Let op de (werk)houding
  • Statische houdingen afwisselen met bewegen
  • Blijf in beweging of ga starten met sporten
  • Drink genoeg water
  • Eet gezond en gevarieerd
  • Neem voldoende (nacht)rust
  • Reduceer stress

Nek klachten behandelen in Harderwijk

Wil jij voorgoed af van die vervelende nekpijn? Laat jouw nek klachten behandelen bij Fitention in Harderwijk. Onze fysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring met het behandelen van nekklachten. Maak via de knop hieronder eenvoudig een afspraak!

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak