Tennisarm fysio

Fysio voor
schouder-
klachten
Harderwijk

Ervaar je (langdurig) schouderklachten en zoek je een fysiotherapeut die je hiermee kan helpen? Of wil je juist weer actief worden na je klachten maar zoek je hiervoor de juiste begeleiding? Bij Fitention Fysiotherapie in Haderwijk kunnen we jouw schouderklachten behandelen om pijn te verminderen en mobiliteit te verbeteren!

Anatomie van de schouder

De schouder is het meest mobiele gewricht van ons lichaam. Hierdoor kunnen we onze armen op allerlei manieren en in verschillende posities inzetten. Het is dan ook ontzettend belemmerend wanneer zich een blessure aan het schoudergewricht voordoet. Naast dat het vervelend is, kan het ook snel een langdurig en slepend verhaal worden. Daarom is het belangrijk om hierin deskundige begeleiding te zoeken, zoals bijvoorbeeld de fysiotherapeut.

De schouder bestaat in totaal uit 3 gewrichten van meerdere botstukken. Deze gewrichten worden omringt door het schouderkapsel en kraakbeenweefsel. Daarnaast wordt de schouder gestabiliseerd vanuit een 5-tal spieren die we samen de Rotator Cuff noemen. In de schouder bevindt zich ook nog een slijmbeurs die zorgt dat het gewricht soepel blijft.

Zoals je leest is de schouder dus best een complex gewricht waarbij meerdere structuren de oorzaak van je klachten kunnen zijn. Het is dus ontzettend belangrijk dat de juiste diagnose gesteld wordt (eventueel in samenwerking met de medisch specialist) om zo de juiste behandelmethode te bepalen.

SBF_Fitention 2022 LR-0368

Sporten na schouderklachten

Gelukkig gaan de meeste schouderklachten ook weer over. Wanneer de klachten dusdanig zijn afgenomen kunnen ook de meeste sporten hervat worden. Het is dan aan te raden om de schouder(s) ook wat sterker en beter belastbaar te maken. Zo verklein je de kans op nieuwe of terugkerende schouderklachten.

Hierbij is het wel belangrijk dat de juiste schouderoefeningen worden ingezet zodat de schouder ook daadwerkelijk sterker wordt en niet overbelast. Hierbij kunnen de fysiotherapeuten en personal trainers van Fitention je helpen.

Revalidatie bij schouderklachten

Heb jij een slepende schouderblessure? Of ben je bezig met revalidatie na een schouderoperatie? Bij onze fysiopraktijk in Harderwijk kunnen we je op de beste manier begeleiden naar pijnvrij en soepel bewegen. Wil jij jouw schouderklachten bespreken met onze fysiotherapeuten? Maak via de knop hieronder eenvoudig online een afspraak!

Maak een online fysio afspraak

Online fysio afspraak