Voedingsadvies

Leefstijl
coaching
Harderwijk

Heb je moeite een gezonde leefstijl voor langere tijd vol te houden? Val je telkens weer terug in minder gezonde gewoontes en patronen? Zou je graag hulp willen van iemand bij wie je terecht kunt met al je vragen over voeding & leefstijl en die je helpt om op het gezonde pad te komen en te blijven?

Onze coaches gaan je hierbij helpen met Leefstijl Coaching in Harderwijk. Dit doen we op onze eigen, nuchtere wijze en hierbij hanteren we onze eigen BOR-filosofie. Op naar een fitter, energieker, vitaler en gelukkiger leven!

Tijd voor een nieuwe aanpak!

Als levensgenieters, zoals we dat ook bij Fitention zeker zijn, kunnen we ons niet helemaal vinden in het gros van het huidige aanbod op het gebied van leefstijlcoaching. We blijven immers sociale wezens en het is maar voor weinig mensen weggelegd om praktisch altijd gezond te eten en te drinken. Laat staan om voldoende te bewegen, regelmatig te ontspannen en werk/privé in balans te houden.

Maar waarom lukt het de één om na een vakantie of (misschien iets te) gezellig weekend direct de gezonde draad weer op te pakken, terwijl een ander ontzettend veel moeite moet doen om überhaupt gezond te leven en vaak terugvalt in minder gezonde patronen. Het antwoord hierop is natuurlijk; mindset.

Wij gaan je helpen een mindset te ontwikkelen waarin het heel normaal is om dagelijks voldoende te bewegen, gezond te eten, te ontspannen en werk- en privé in balans te hebben. Maar waar ook ruimte is voor af en toe wat minder gezonde keuzes. Benieuwd hoe we dat gaan doen? Lees dan verder of vraag gelijk een intake gesprek aan voor onze Leefstijl Coaching!

Fitention’s BOR-filosofie

BOR staat simpelweg voor blue, orange en red. Elke kleur geeft een bepaalde zone aan waarin we ons met onze leefstijl of ons gedrag kunnen bevinden.

De blue zone (vernoemd naar plaatsen op de wereld waar de bewoners bovengemiddeld oud worden) staat voor gezond en vitaal gedrag. Gedrag wat hier wordt vertoond zal bijdragen aan meer vitaliteit en het risico op een groot aantal aandoeningen verkleinen.

De red zone is de gevarenzone. Gedrag wat vertoond wordt in deze zone zal de vitaliteit juist verlagen en het risico op een groot aantal aandoeningen vergroten.

De orange zone is het overgangsgebied tussen de blue zone en de red zone. Gedrag wat hier wordt vertoond zal niet direct zorgen voor minder vitaliteit of een verhoogd risico op aandoeningen. Echter zal het ook niet snel bijdragen tot meer vitaliteit en gezondheid.

Jouw score op de BOR-schaal

Tijdens de anamnese en onderzoeken gaan we proberen een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw score op onze BOR-Scale. Hierbij kunnen we bepalen op welke gebieden je al gezond gedrag vertoont en waar je eventueel leefstijl coaching nodig hebt*.

*Mocht hierbij de hulp van collega professionals nodig zijn dan kunnen we je snel met de juiste personen of instanties in contact brengen.

Moet ik dan altijd alleen in de blue zone blijven?

We vinden het belangrijk om te benadrukken dat je jezelf (volgens ons) niet altijd in de blue zone hoeft te begeven. Een avondje, weekendje of zelfs een hele vakantie grotendeels in de orange of zelfs red zone draagt natuurlijk niet bij aan je vitaliteit, maar hoeft heus niet zo slecht te zijn als je misschien denkt.

De kunst is echter dat je na zo’n periode weer zoveel mogelijk gedrag vertoont dat past in de blue zone. Onze coaching in combinatie met personal training is dan ook gericht om deze manier van leven er bij jou in te slijpen.

Vraag een gratis proefles aan

Gratis proefles