Voedingsadvies

Fitention als
(vitaliteit)partner
van jouw bedrijf!

Wist je dat we onze diensten al sinds 2016 ook binnen bedrijven aanbieden? Heb je behoefte aan een betrouwbare partner om jouw collega’s optimaal te laten presteren, het risico op klachten zo klein mogelijk te maken en natuurlijk de vitaliteit in jouw bedrijf tot het maximum te vergroten? Lees hieronder waarin we jou van dienst kunnen zijn.

RI&E werkplek onderzoek en analyse arbeid omstandigheden

Vanuit een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) kan worden geadviseerd om een werkplekonderzoek uit te laten voeren. Bij Fitention is fysiotherapeut Jens geschoold in werkplek onderzoeken en analyse van de arbeidsomstandigheden. Vanuit dit specialisme zijn we dan ook bevoegd om dit onderzoek voor jouw organisatie uit te voeren. Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Stap 1: Gratis intakegesprek

Een werkplekonderzoek kan een bureauwerkplek tot aan een complete machinale afdeling omvatten. Daarom is het van belang om eerst (bij voorkeur telefonisch) te bespreken om wat voor werkplek(ken) het gaat en wat de wensen van de organisatie zijn.

Stap 2: Offerte

Na het intakegesprek heeft de onderzoekend therapeut een beeld van de omvang van de opdracht en kan er een passende offerte gemaakt worden. We hanteren hierbij een uurtarief van €90,- en €0,19 per gereden km (exclusief btw). De minimale tijdsduur van een onderzoek is 1,5 uur.

Stap 3: Het werkplek onderzoek

Tijdens het bezoek analyseren we de werkplek(ken) en beoordelen we het risico op arbeid gerelateerde klachten. Hierbij kijken we uiteraard naar ergonomie en veiligheid, maar onderzoeken we ook de omgevingsfactoren als geluid, licht, temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie, hygiëne etc. Het heeft een duidelijke voorkeur als de werknemer(s) tijdens het onderzoek hun gebruikelijke werkzaamheden verrichten.

Stap 4: Aanpassen werkplek

Na het onderzoek wordt, indien mogelijk, direct de werkplek aangepast om de ergonomie te verbeteren en/of de veiligheid te verhogen. Hierbij wordt de werknemer duidelijk geïnstrueerd hoe de werkplek zelf af te stellen.

Stap 5: Rapportage

Aansluitend op het onderzoek wordt een rapportage geschreven. Hierin worden alle relevante bevindingen beschreven die van invloed zijn op de arbeidsomstandigheden, die van invloed zijn op het risico op arbeid gerelateerde klachten en uiteraard de veiligheid op de werkvloer. Aansluitend op de bevindingen wordt er een advies voor jouw bedrijf gegeven.

Vrij fitness met begeleiding

Bedrijfsfitness en leefstijl coaching

Fitte en vitale medewerkers zijn doorgaans productiever, minder vaak ziek en duurzamer inzetbaar. Echter kunnen sommige mensen wel een zetje in de goede richting gebruiken. Via een bedrijfsfitness abonnement of leefstijl coaching kunnen wij hierin een handje helpen. Op deze pagina vertellen we meer over de mogelijkheden voor bedrijfsfitness en de werkkosten regeling (WKR).

Uiteraard is het ook mogelijk om een sportieve activiteit, zoals bijvoorbeeld een bootcamp, te organiseren voor de medewerkers van jouw bedrijf. Hierbij leggen we de nadruk op teamwork, plezier en letten we extra goed op dat de training voor iedereen uit te voeren en uitdagend is.

Wanneer er een geschikte ruimte over is kunnen we zelfs via onze partners een complete sportschool inrichten die voldoet aan alle wensen en doelstellingen van de gebruikers.

Fysiotherapie voor werknemers

Fitte en vitale werknemers zijn ongelofelijk waardevol voor een organisatie. Daarom is het van groot belang dat, wanneer een medewerker fysieke (arbeid gerelateerde) klachten ervaart, hij of zij hierin de juiste begeleiding krijgt. Werknemers van onze partners kunnen daarom altijd binnen 24 uur* terecht voor een behandeling of interventie.

Zo kunnen we helpen om werknemers soms zelfs dezelfde dag nog weer aan het werk te krijgen.

Onze fysiotherapeuten liever op locatie? Geen enkel probleem!

Door op regelmatige basis (bijvoorbeeld 1x per maand of kwartaal) aanwezig te zijn binnen een organisatie creëren we de mogelijkheid voor werknemers om laagdrempelig hun eventuele (fysieke) klachten te laten beoordelen. De ervaring leert dat sommige mensen erg lang doorlopen met klachten en vervolgens langer thuis zitten dan nodig. Daarnaast kunnen we ook altijd even meekijken bij (risicovolle) werkzaamheden. Door fysiotherapie op de werkvloer aan te bieden kunnen veel klachten in de kiem worden gesmoord.

Tevens is er de mogelijkheid om een health check uit te voeren, denk hierbij aan een bloeddrukmeting of het lichamelijk doormeten met onze hypermoderne weegschaal.

Casemanagement en mediation

Arbeid gerelateerde klachten kunnen ervoor zorgen dat medewerkers bepaalde werkzaamheden niet meer kunnen of willen uitvoeren. Onze therapeuten kunnen ondersteunen in het vinden van een passende oplossing voor zowel werknemer als werkgever. Hierbij beoordelen we o.a. het eventueel inzetten van hulpmiddelen en de invulling van diensten/werkzaamheden.

*Op werkdagen van 08:00-21:00 uur, op zaterdag van 08:00-12:00 uur en op zondag gesloten

Bedrijf trainingen

Ben je op zoek naar een leuke en leerzame training voor jouw medewerkers? Hieronder vind je ons huidige aanbod. Uiteraard kunnen we ook een programma op maat maken.

  • Vitaliteit op de werkvloer (2-3 uur)
    Steeds meer mensen zijn bezig om gezonder en vitaler te leven, maar soms is het moeilijk om hier ook tijdens het werk aandacht aan te besteden. Tijdens deze training gaan we op onze eigen nuchtere manier laten zien wat je zelf kunt doen om gezonder te leven. Hoe kan je bijvoorbeeld je voeding inrichten op een werkdag. Hoe bouw je activiteit én ontspanning in? En we nemen door welke klachten of aandoeningen veel in jouw branche voorkomen en natuurlijk hoe je het risico hierop kunt beïnvloeden.

 

  • Tiltrainingen (2 uur)
    In sommige beroepen ontkom je er niet aan regelmatig te tillen. Natuurlijk zijn er de albekende tiltechnieken maar wat als deze niet toepasbaar zijn in jouw beroep? Onze trainers denken graag met je mee om een til strategie te ontwikkelen die snel toepasbaar is, de productiviteit niet verminderd en natuurlijk het risico op klachten verlaagd.

 

  • Speciaal voor preventie medewerkers; veelvoorkomende arbeid gerelateerde klachten (3 uur)
    De preventie medewerker is 1 van de belangrijkste schakels als het gaat om het voorkomen van arbeid gerelateerde klachten. Tijdens deze training nemen we door welke arbeid gerelateerde klachten het meest in de branche voorkomen. We bespreken hoe deze klachten ontstaan en natuurlijk voorkomen kunnen worden. Daarnaast leren we hoe medewerkers met deze specifieke klachten zo goed en zo snel mogelijk weer kunnen re-integreren.

Vraag gemakkelijk een offerte aan

contactformulier